Video Drama 2021

9. SHFMU “Xheladin Rekaliu”, Podujevë – Shfaqja forum teatër ” Dua të jetoj

By December 8, 2021December 9th, 2021No Comments

9. SHFMU “Xheladin Rekaliu”, Podujevë – Shfaqja forum teatër ” Dua të jetoj

Pandemia, përveç situatës së rënduar dhe stresuese për ruajtjen e shëndetit ajo ka ndikuar edhe në rritjen e dhunës në familje, abuzimit me alkool. Në të njëjtën situatë gjendet familja e Jonës dhe Aleksit. Humbja e punës së babait të tyre dhe abuzimi me alkool ka filluar të shkatërrojë familjen. Fëmijët nuk kanë mundësi të vijojnë mësimin online.

Edhe telefonin e dhuruar nga shoqja e Jonës, babai do e marrë që ta shesë për pije. Gjendja rëndohet me infektimin e Jonës me virus. Shfaqja trajton pandeminë dhe pasojat e saj në familje, rritjen e dhunës gjatë kohës kur familjet ishin të mbyllura.

Luajnë: Rinora Musa, Dijar Gubetini, Dita Stublla, Edi Buca, Rozafë Maloku, Sumeja Tovërlani, Esra Arbanashi, Sara Hoti, Lorisa Sfishta, Shpëtim Tovërlani, Ezana Buca
Drama dhe asistent regjisore: Rona Llugaliu

Mentor i klubit: Armend Zeqiri
Mësimdhënëse: Sebahate Llugaliu

Ky projekt organizohet nga Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet, me përkrahjen e Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH në emër të Qeverisë Gjermane.